Comunicat de presă: CNC, Veme și Verbruggen

26 martie 2024

CNC persbericht

CNC Holding BV, Veme Specials BV, Verbruggen Substraat BV și Verbruggen Paddestoelen BV își unesc forțele pentru a stimula ambițiile internaționale de creștere pe piața substraturilor pentru ciuperci exotice.

La 25 martie 2024, CNC Holding BV a anunțat că a achiziționat o participație majoritară în Veme Specials BV, Verbruggen Substraat BV și Verbruggen Paddestoelen BV. Companiile urmăresc un parteneriat puternic pentru a extinde în continuare ambițiile de creștere în domeniul materiilor prime pentru cultivarea ciupercilor exotice.

Achiziționarea Veme Specials BV, Verbruggen Substraat BV și Verbruggen Paddestoelen BV marchează o piatră de hotar importantă în strategia de creștere a CNC și reflectă ambițiile sale de excelență în producția de substrat și dezvoltarea în continuare a diviziei de substrat exotic și ciuperci. Combinând expertiza de CNC, Veme Specials BV, Verbruggen Substraat BV și Verbruggen Paddestoelen BV va avea ca rezultat o sinergie puternică și va aduce o gamă mai largă de produse de înaltă calitate clienților noștri.

„Această achiziție este perfect în conformitate cu strategia noastră de a ne extinde gama de produse și de a ne consolida poziția pe piață. Suntem încântați să salutăm echipele talentate și angajate ale Veme Specials BV, Verbruggen Substraat BV și Verbruggen Paddestoelen BV și așteptăm cu nerăbdare să lucrăm împreună la soluții inovatoare, de înaltă calitate pentru substrat, ciuperci și miceliu pentru clienții noștri.” spune Eric van Asselt, CEO al CNC Group.

Clienții pot continua să se bazeze pe produsele de încredere și de înaltă calitate ale Veme și Verbruggen. Mai mult, CNC subliniază că clienții din toate cele trei companii vor beneficia de valoarea adăugată rezultată din cunoștințele și expertiza combinată a celor trei companii. Activitățile actuale ale Veme Specials și Verbruggen vor continua ca de obicei și vor fi dezvoltate în continuare în viitor. Fețele cunoscute ale lui John Verbruggen și Marco Mezenberg vor rămâne, de asemenea, pe măsură ce aceștia continuă să-și gestioneze companiile respective.

Despre CNC (Compost natural circular):
CNC Holding BV este un grup de companii care operează la nivel internațional și activează în sectorul ciupercilor. Companiile produc și/sau transportă substrat durabil și de înaltă calitate pentru cultivarea ciupercilor. Datorită concentrării tot mai mari pe alimente sănătoase, durabilitate și impactului ciupercilor în economia circulară, CNC se așteaptă la o creștere semnificativă în următorii ani. CNC are deja o poziție puternică pe piața europeană și își propune să-și crească atât piața, cât și poziția în următorii ani.

Grupul CNC cuprinde următoarele companii:

CNC Grondstoffen BV este unul dintre cei mai mari furnizori din Europa de compost durabil pentru cultivarea ciupercilor. Aceste substraturi sunt pregătite în cele mai avansate fabrici de compost interior din Milsbeek și Moerdijk și sunt livrate la nivel internațional în peste 45 de țări. Grupul are, de asemenea, o unitate de producție în Polonia (Holpol).

CNC Exotic Mushrooms BV produce substraturi lemnoase pentru cultivarea ciupercilor exotice pentru piata europeana. În 2022, a fost utilizată o nouă unitate de producție în Heerewaarden, cu cele mai noi utilaje și tehnologii, îmbunătățindu-și semnificativ capacitatea de producție și facilitând o creștere rapidă a companiei.

Companie de transport Extensie AMCO realizează colectarea gunoiului de cai (ca materie primă pentru producerea compostului) de la aproximativ 1200 grajduri și livrarea compostului de faza 3 către cultivatori.

Despre Verbruggen Paddestoelen BV și Verbruggen Substraat BV:
Verbruggen Paddestoelen BV operează diferite locații de producție și consideră sustenabilitatea și circularitatea drept vârfuri de lance în managementul său operațional. Compania este un lider absolut în sector în domeniul culturii ecologice și de peste 30 de ani cultivă ciuperci stridii ecologice și alte soiuri precum shiitake. Compania este certificată SKAL și folosește un sistem de urmărire și urmărire și un protocol de analiză pentru a se asigura că materiile prime pe care le folosește au origini organice.
Aspectul unic al procesului său de cultivare este circularitatea – care poate să fi devenit o tendință în ultimii ani, dar a fost o bază pentru Verbruggen de mai bine de 30 de ani. Verbruggen Substraat BV este specializata in producerea substratului de faza 1. John Verbruggen este un pionier în domeniul cultivării și inovației și este considerat un ambasador în acest sector. John are contacte în întreaga lume și promovează mereu noi proiecte în companie care vor optimiza și mai mult sustenabilitatea producției.

Despre Veme Specials BV:
Firma specializata Veme Specials BV în Gemert s-a construit pe pasiunea pentru ciuperci stridii și alte soiuri. Fondatorii săi, John Verbruggen și Marco Mezenberg, ambii au zeci de ani de experiență în cultivarea ciupercilor ecologice și producția de substrat pentru propriile companii.

Această experiență a dus la înființarea Veme Specials BV în 2012, cu scopul producerii substratului de faza 2 pentru propriile companii și terți. Veme Specials BV se concentrează pe maximizarea randamentului clienților săi prin furnizarea de substraturi de înaltă calitate. Grupul de firme în care Veme Specials BV operează include toate aspectele cultivării ciupercilor. Ca rezultat, există o perspectivă clară asupra tuturor aspectelor cultivării ciupercilor, de la faza 1 până la faza 5, și că procesele de calitate și inovare sunt o parte integrată a companiei.