Прессъобщение: CNC, Veme и Verbruggen

26 март 2024 г

CNC persbericht

CNC Holding BV, Veme Specials BV, Verbruggen Substraat BV и Verbruggen Paddestoelen BV обединяват усилията си, за да стимулират международните амбиции за растеж на пазара на субстрати за екзотични гъби.

На 25 март 2024 г. CNC Holding BV обяви, че е придобил мажоритарен дял в Veme Specials BV, Verbruggen Substraat BV и Verbruggen Paddestoelen BV. Компаниите се стремят към силно партньорство с цел по-нататъшно разширяване на амбициите за растеж в областта на суровините за отглеждане на екзотични гъби.

Придобиването на Veme Specials BV, Verbruggen Substraat BV и Verbruggen Paddestoelen BV бележи важен крайъгълен камък в стратегията за растеж на CNC и отразява неговите амбиции за съвършенство в производството на субстрати и по-нататъшното развитие на отдела за екзотични субстрати и гъби. Комбинирането на експертизата на CNC, Veme Specials BV, Verbruggen Substraat BV и Verbruggen Paddestoelen BV ще доведе до силна синергия и ще донесе по-широка гама от висококачествени продукти на нашите клиенти.

„Това придобиване е в пълно съответствие с нашата стратегия за разширяване на продуктовата ни гама и укрепване на пазарната ни позиция. Имаме удоволствието да приветстваме талантливите и отдадени екипи на Veme Specials BV, Verbruggen Substraat BV и Verbruggen Paddestoelen BV и очакваме с нетърпение да работим заедно върху иновативни, висококачествени решения за субстрат, гъби и мицел за нашите клиенти,” казва Ерик ван Аселт, главен изпълнителен директор на CNC Group.

Клиентите могат да продължат да разчитат на надеждните, висококачествени продукти на Veme и Verbruggen. Освен това CNC подчертава, че клиентите и на трите компании ще се възползват от добавената стойност, произтичаща от комбинираните знания и опит на трите компании. Настоящите дейности на Veme Specials и Verbruggen ще продължат както обикновено и ще бъдат доразвити в бъдеще. Познатите лица на Джон Вербрюген и Марко Мезенберг също ще останат, тъй като те продължават да управляват своите компании.

Относно CNC (кръгъл естествен компост):
CNC Holding BV е международна група от компании, работещи в сектора на гъбите. Компаниите произвеждат и/или транспортират висококачествен, устойчив субстрат за отглеждане на гъби. Поради нарастващия фокус върху здравословната храна, устойчивостта и въздействието на гъбите в кръговата икономика, CNC очаква значителен растеж през следващите години. CNC вече има силна позиция на европейския пазар и цели да увеличи както пазара, така и позицията си през следващите години.

CNC групата се състои от следните компании:

CNC Grondstoffen BV е един от най-големите доставчици в Европа на устойчив компост за отглеждане на гъби. Тези субстрати се приготвят в най-модерните инсталации за компостиране на закрито в Milsbeek и Moerdijk и се доставят в международен план до над 45 страни. Групата също има производствена база в Полша (Холпол).

CNC Exotic Mushrooms BV произвежда дървесни субстрати за отглеждане на екзотични гъби за европейския пазар. През 2022 г. тя използва ново производствено съоръжение в Heerewaarden с най-новите машини и технологии, значително подобрявайки производствения си капацитет и улеснявайки бързия растеж на компанията.

Транспортна фирма AMCO реализира събирането на конски тор (като суровина за производство на компост) от приблизително 1200 конюшни и доставката на фаза 3 компост на производителите.

Относно Verbruggen Paddestoelen BV en Verbruggen Substraat BV:
Verbruggen Paddestoelen BV управлява различни производствени локации и разглежда устойчивостта и циркулярността като водещи в своето оперативно управление. Компанията е абсолютен лидер в сектора в областта на органичното отглеждане и отглежда органични гъби стриди и други разновидности като шийтаке повече от 30 години. Компанията е сертифицирана от SKAL и използва система за проследяване и проследяване и протокол за анализ, за ​​да гарантира, че суровините, които използва, са с органичен произход.
Уникалният аспект на процеса на отглеждане е кръговрат – който може да се е превърнал в тенденция през последните години, но е основен елемент за Verbruggen повече от 30 години. Verbruggen Substraat BV е специализирана в производството на фаза 1 субстрат. Джон Вербрюген е пионер в областта на култивирането и иновациите и се счита за посланик в сектора. Джон има контакти по целия свят и винаги насърчава нови проекти в компанията, които допълнително ще оптимизират и увеличат устойчивостта на производството.

Относно Veme Specials BV:
Специализирана фирма Veme Specials BV в Gemert е изградена върху страстта към стриди гъби и други сортове. Неговите основатели Джон Вербрюген и Марко Мезенберг имат десетилетия опит в отглеждането на органични стриди гъби и производството на субстрат за собствените си компании.

Този опит доведе до създаването на Veme Specials BV през 2012 г. с цел производство на субстрат от фаза 2 за собствените си компании и трети страни. Veme Specials BV се фокусира върху максимизирането на добива на своите клиенти чрез доставяне на висококачествени субстрати. Групата компании, в която Veme Specials BV работи включва всички аспекти на отглеждането на гъби. В резултат на това има ясна представа за всички аспекти на отглеждането на гъби, от фаза 1 до фаза 5, и че процесите на качество и иновации са неразделна част от компанията.

Бисквитките ни улесняват да ви предоставяме нашите услуги. С използването на нашите услуги вие ни разрешавате да използваме бисквитки.